Wederom verlies !

Heumen 1 (zon)

1 - 4

Orion 2 (zon)

Competitie

Mannen, 1, Groep 2 47

Datum

23 augustus 2016 20:00

Scheidsrechter

Westenberg, R.

Accommodatie

Onbekend

Heumen heeft ook de tweede bekerwedstrijd verloren. Deze keer was Orion 2 met 4­-1 te sterk maar wederom liet Heumen zich tegen een sterkere tegenstander goed zien. Dinsdag sluit Heumen het bekertoernooi af tegen SCD’33. 

Na het sterke Union, kreeg Heumen opnieuw een (op papier) betere tegenstander voorgeschoteld. De tactiek was daarom wederom voor het grootste deel afgestemd op het tegenhouden van de tegenstander en het neerzetten van de verdedigende organisatie. En net als tegen Union, slaagde Heumen hier tegen Orion 2 ook aardig in. Het grootste gevaar kwam uit dode spelmomenten en persoonlijke fouten van Heumen. 

Zo ging het na ruim een kwartier spelen fout aan de linkerkant van Heumen. Orion schakelde snel om en zette een aanvaller alleen voor het Heumense doel. Uit de draai, en via doelman Alex de Best, stuiterde de bal in het doel. Heumen had de 0­1 achterstand snel recht kunnen trekken nadat Vince Hoogakker alleen op het Orion­goal af kon gaan, maar hij liet zich de bal van de voeten plukken door de doelman. Veel meer zou de Orion­goalie niet te doen krijgen de eerste helft, maar ook Heumen stond niet echt onder druk. Slechts vlak voor rust moest Alex de Best twee keer reddend optreden bij een vrije trap en een kopbal uit een voorzet. 

In de tweede helft maakten Pim Buskens en Nicola Maira hun opwachting in de ploeg. Heumen bleef goed overeind, maar moest uit een afgeslagen corner en uit een voorzet vanaf de linkerflank toch nog twee doelpunten tegenstaan. Tien minuten voor tijd redde Dayne Koopman de Heumense eer, door een afgeslagen hoekschop (goed breed gelegd door Huub Spanjaards) via de onderkant van de lat binnen te schieten. Het slotakkoord was echter voor Orion, dat via een afstandsschot de eindstand op 1­4 bepaalde. Daar kon zelfs een kopbal van Huub Spanjaards (net over) niets aan veranderen. 

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur sluit Heumen het bekertoernooi af met een bezoek aan SCD’33 en kan het hoogstwaarschijnlijk ook zelf wat meer aan aanvallen toekomen. Door bekeren is echter niet meer mogelijk, waardoor het vizier volledig op de competitie kan.

Heumen 1 ­- Orion 2:    1-­4
16e: 0-­1;

65e: 0­-2;

76e: 0­-3;

81e: 1­-3;     Dayne Koopman

88e: 1­-4; 

Heumen:Alex de Best; Nicky Janssen­Bouwmeester, Stef Besems, Glenn van Dooren, Stef Arts (46e: Pim Buskens); Huub Spanjaards, Joep Paau, Ferdi Roelofs (70e: Karsten Savelkoul), Dayne Koopman; Jordy Rutten, Vince Hoogakker (46e: Nicola Maira).

      
             
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!