Heumen JO19-1 verliest eerste wedstrijd tegen AWC JO19-3

5 - 0

Heumen JO19-1

Groep 4 08

2 september 2017 13:00

Heumen JO19-1 is het seizoen begonnen met een 5-0 nederlaag op bezoek bij AWC JO19-3. Deze beker- / oefenwedstrijd stond gelukkig vooral in het teken van het opbouwen van de conditie, het wennen aan het (nieuwe) team en het opdoen van het eerste balgevoel.

Vooral het opbouwen van de conditie is goed gelukt. Doordat we te vaak de bal al vrij snel weer kwijt raakte nadat we hem veroverd hadden, moest er veel gelopen worden. AWC JO19-3 had daar minder last van en was dan ook de betere ploeg. Toch kregen ze helaas te vaak hulp van onze eigen jongens bij het creëren van kansen. Verkeerde inspeelballen, mislukte combinaties en te zachte terugspeelballen zorgden voor veel balverlies en bij rust was er dan ook al een achterstand van 3-0 bereikt.

Na de rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld, maar langzaam maar zeker liepen de benen bij de meeste spelers aardig vol en werd het moeilijker om de afstanden te belopen. Gelukkig werd er zo af en toe nog best leuk gevoetbald, maar vaak ontbrak het aan het laatste beetje energie of aan de laatste pass om tot echt goede kansen te komen. AWC JO19-3 kreeg na de rust ook niet heel veel kansen meer, maar wist door een mooie vrije trap en een corner toch nog twee keer te scoren. De eindstand was dan ook 5-0.

We weten dus dat we nog een paar keer flink moeten trainen om er voor te zorgen dat we het 2 x 45 minuten vol kunnen houden en zo links en rechts moet er nog wat gesleuteld worden aan het balgevoel en aan het 'voetbalgogme'. Maar geen paniek, de voorbereiding is pas net begonnen en de komende weken gaan we weer lekker aan de slag om de boel te verbeteren. De instelling en het teamgevoel waren goed, dus daar kunnen we mee verder!