1 - 0

AVIOS/DBV 1 (zon)

Mannen, 1, 5e klasse E

24 september 2017 14:00

Na een voorbereiding zonder overwinningen en zonder doelpunten waren de verwachtingen voor de competitiestart tegen AVIOS/DBV niet bijzonder hoog gespannen. Toch wist Heumen te verrassen en AVIOS/DBV met 1-0 te verslaan. Invaller Pim Buskens kroonde zich diep in blessuretijd tot matchwinner en bezorgde Heumen de verdiende drie punten.

Bij Heumen stond Robin Tsaganos onder de lat en in vergelijking met het vorige seizoen zagen we enkele aanpassingen in de opstelling. Huub Spanjaards was een linie teruggezakt en speelde als centrale verdediger. Ferdi Roelofs was de diepe spits en nieuwelingen Harm Franken en Jorit Peters kregen een plek op het middenveld. Heumen speelde in de laatste oefenwedstrijd (1-0 nederlaag tegen Uchta) ook al in deze formatie en de ploeg liet toen een goede indruk achter. Tegevan AVIOS/DBV werd deze lijn doorgetrokken, maar wederom bleek het lang lastig om te scoren.

De wedstrijd stond sowieso niet bol van de grote kansen en beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. Heumen was de iets betere / gevaarlijkere ploeg, maar ook AVIOS/DBV liet zich gelden. Met name de spelhervattingen zorgde nogal eens voor gevaar, maar toch leek een doelpunt voor Heumen in de lucht te hangen. Toen Karsten Savelkoul de bal vanaf de achterlijn teruglegde op Harm Franken leek Heumen ook op 1-0 te komen, maar helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel (hoe kan je buitenspel staan terwijl de bal wordt teruggetrokken vanaf de achterlijn?). Ook in de tweede helft werd een Heumense goal afgekeurd, maar nu leek de combinatie scheidsrechter-grensrechter wel het gelijk aan hun zijde te hebben.

Het bleef dus lang 0-0 en beide ploegen leker steeds meer vrede te krijgen met het aanstaande punt. Zeker Heumen leek hiervoor te gaan tekenen en de ploeg liep wat verder achteruit waardoor AVIOS/DBV de bovenliggende partij werd. Heumen kwam zo nu en dan onder druk te staan en doelman Robin Tsaganos moest tot tweemaal toe reddend optreden. AVIOS/DBV leek dus nog voor de winnende goal te willen gaan, maar dit was buiten invaller Pim Buskens gerekend. Diep in blessuretijd promoveerde hij een vrije trap van Stef Besems bij de tweede paal tot doelpunt en zette hij Heumen op een 1-0 voorsprong. Heumen was door het dolle heen, maar moest nog twee minuten volhouden om de drie punten ook over de streep te trekken. Gelukkig leverde het slotoffensief van AVIOS/DBV enkel een rode kaart voor één van hun eigen spelers op (poging tot kopstoot) en hield Heumen het doel schoon.

Volgende week gaat Heumen op bezoek bij SVO'68 en kan het de goede start een passend vervolg geven met een nieuwe driepunter. Aanvang van deze wedstrijd in de Ooij is 14.30 uur.