Heumen vergeet te winnen van SVO’68

SVO '68 1 (zon)

5e klasse D

27 oktober 2019 14:00

De boeiende topper tussen Heumen en SVO’68 eindigde onbeslist. Hoewel SVO’68 goed begon, was Heumen lange tijd de betere ploeg. Maar tot tweemaal toe kon Heumen een voorsprong niet vasthouden. In de laatste seconden kwamen de bezoekers alsnog op gelijke hoogte: 3-3.

Heumen en SVO’68 hadden zich duidelijk goed ingelezen en begonnen met veel respect voor elkaar aan de wedstrijd. De angst regeerde bij beide ploegen maar SVO’68 leek er het beste mee om te gaan. Zonder een echt overwicht te hebben, waren de beste kansen voor de gasten. Zo moest Alex de Best al vroeg aan de bak en haalde Glenn van Dooren een kopbal van de doellijn. Heumen had moeite om er iets tegenover te zetten. Het grootste gevaar kwam van Twan Franken, die een hard schot maar net over het doel van SVO’68 zag verdwijnen.

Beide ploegen speelde zorgvuldig de bal rond in de eigen achterhoede en op het middenveld, maar zodra de voorste linie moest worden gezocht liep het veelal spaak. SVO’68 had gedurende het eerste halfuur de meeste dreiging, maar uit het niets nam Heumen de leiding. Huub Spanjaards onderschepte de bal, Luuk Poos pikte op en zag Lars ter Steege helemaal vrij staan. Lars ter Steege nam de crossbal goed aan en schoof beheerst de 1-0 binnen. Na de voorsprong leek Heumen even te verslappen maar trad Alex de Best goed op bij een poging laag over de grond. Hij redde met zijn voeten en zag niet veel later hoe zijn teamgenoten zich opnieuw bijzonder effectief toonden voor het Ooijse doel. Lars ter Steege passeerde zijn tegenstander op de linkerflank en gaf goed voor op Daan Poos. Die behield het overzicht en bood Twan Franken een niet te missen kans op 0-2. Dit zou ook de ruststand zijn.

Hoewel SVO’68 opnieuw een optisch overwicht had na de rust, waren de beste kansen voor Heumen. Na goed terugleggen van Luuk Poos leek Twan Franken opnieuw te gaan scoren, maar ditmaal ging zijn inzet van dichtbij over het doel. Voor Heumen leek er geen vuiltje aan de lucht totdat na ruim een uur spelen de vlam in de pan sloeg. Helaas voor Heumen bleek de tot dan toe prima leidende scheidsrechter ook helemaal het spoor bijster te zijn geraakt. Eerst zag hij een overduidelijke kopstoot van de nummer 5 van SVO’68 over het hoofd. Daarna beoordeelde hij een doodschop van de immer heetgebakerde nummer 6 met slechts geel. Het bleken fouten met vervelende gevolgen want uitgerekend de man die na zijn kopstoot al lang onder de douche had moeten staan, schoot niet veel later de aansluitingstreffer binnen. Niet voor niets werd hij direct na zijn doelpunt naar de kant gehaald.

De wedstrijd nam hierna een grimmige wending, maar toch leek Heumen lange tijd zonder kleerscheuren door de middag heen te komen. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst en kreeg via opnieuw Twan Franken een goede mogelijkheid om de score uit te bouwen. Dit lukte niet en uit het niets maakte SVO’68 niet veel later gelijk. Een vrije trap werd voor het doel geslingerd en ogenschijnlijk in buitenspelpositie te worden ingekopt. De scheidsrechter – die ondertussen de draad van de wedstrijd totaal kwijt was geraakt en ogen en oren tekort kwam om alle overtredingen van de bezoekers bij elkaar op te tellen – liet ook het Heumense vlagsignaal links liggen en keurde het doelpunt goed.

Heumen herpakte zich na de tegentreffer en ging opnieuw op jacht naar een voorsprong. Daarbij leek de ploeg soms wat te veel risico te nemen, want niet zelden stond het achterin één-op-één te spelen. Toch kreeg Heumen loon na werken want zeven minuten voor tijd tekende Harm Franken voor de 3-2. Een indraaiende vrije trap werd door de doelman nog verwerkt, maar de rebound viel precies voor de voeten van Harm Franken die van dichtbij in kon schieten.

Na de 3-2 speelde SVO’68 vol op de aanval om nog een gelijkmaker te forceren. Lange tijd leek er voor Heumen echter niets aan de hand, want uit de tegenaanval werd juist de thuisploeg het gevaarlijkst. Vlak voor tijd meldde ook SVO’68 zich maar met een katachtige reflex leek Alex de Best zijn ploeg op de been te houden. Des te zuurder was het dat juist diezelfde Alex de Best niet veel later alsnog in de fout zou gaan. Nadat Rick Kersten een uitgelezen mogelijkheid – na goed doorgaan schoof hij de bal op de paal – had laten liggen, ging de Heumense doelman pijnlijk onder de bal door die vanaf de middenlijn werd ingebracht door de doelman van SVO’68. Hierdoor werd de als voorzet bedoelde bal alsnog gepromoveerd tot doelpunt en eindigde deze kraker in 3-3.

Na de wedstrijd liet SVO’68 nogmaals haar ware aard zien door de toegewezen kleedkamer als een zwijnenstal achter te laten – grote klasse van de gasten – maar ondanks dit bittere einde kan Heumen toch terugkijken op een goede zondagmiddag. De tegendoelpunten vielen voornamelijk uit een paar persoonlijke fouten maar Heumen heeft laten zien met de besten in de competitie mee te kunnen. Volgende week moet Heumen de aansluiting met de top zien te behouden, als het op bezoek gaat bij Victoria’25. Aanvang 14.30 uur.

Wedstrijdverloop:

35: 1-0 Lars ter Steege

41: 2-0 Twan Franken

65: 2-1

74: 2-2

83: 3-2: Harm Franken

90+4: 3-3

Opstelling Heumen: Alex de Best; Joep van Dam, Huub Spanjaards, Glenn van Dooren, Karsten Savelkoul (Thomas Wijsman); Daan Poos, Stef Besems, Harm Franken, Lars ter Steege (Rick Kersten); Luuk Poos (Tim ten Barge), Twan Franken.