Terechte nederlaag voor Heumen bij NSVV FC Kunde

NSVV FC Kunde 1 (zon)

3 - 0

Mannen, 1, 5e klasse E

22 oktober 2017 14:30

Op bezoek bij NSVV FC Kunde kon Heumen geen potten breken en moest het hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Na de 1-0 kreeg Heumen een paar kleine kansjes, maar op de 3-0 nederlaag viel niet veel af te dingen. Door de nederlaag blijft Heumen een middenmoter.

Bij Heumen ontbraken de gebroeders Buskens. Hun plaatsen in het elftal werden overgenomen door Remko Smits en de van een blessure teruggekeerde Stef Arts. Van kiet af aan was NSVV FC Kunde de betere ploeg. Op het kunstgras ging de bal bij de thuisploeg makkelijk van voet tot voet en Heumen kon niets anders dan zich terugtrekken op eigen helft. De thuisploeg had dus verreweg het meeste balbezit, maar Heumen-doelman Robin Tsaganos wist zijn doel in de eerste helft nog schoon te houden. De Heumense kansen (of beter gezegd; kleine mogelijkheden) waren voor de pauze op een paar vingers te tellen. Het meest noemenswaardige moment was een schot van Ferdi Roelofs na een combinatie met Harm Franken.

Na de pauze kreeg het publiek hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld, alleen nu met het belangrijke verschil dat NSVV FC Kunde de kansen wel af wist te maken. Na pakweg tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op 1-0. Vanaf dat moment moest Heumen wat meer risico gaan nemen om toch nog iets van de middag te kunnen maken. Plots volgde er een fase waarin, met een beetje geluk, Heumen de stand nog recht had kunnen trekken. Karsten Savelkoul zag een lob op doel mislukken en even later lukte het Kas van Tilburg en Harm Franken eveneens niet om de Kunde-doelman te passeren. Aan de overkant liet NSVV FC Kunde zien wel over de juiste scherpte te bezitten en een kwartier voor tijd werd de marge verdubbeld naar 2-0. Heumen ging nog aanvallender spelen, maar in plaats van gevaar voor het doel van de thuisploeg viel de treffer vanaf de strafschopstip aan de andere kant.

Door de 3-0 nederlaag blijft Heumen aan de bovenkant van de middenmoot hangen en verliest het de aansluiting met de bovenste plaatsen. Aanstaande zondag komt de nummer eennalaatst van de ranglijst, SCD'33 op bezoek bij Heumen. Aanvang 14.30 uur.