Mannen zondag, 1, 4e klasse E

26 maart 2017 14:30

Hoften, A.G. van

Ruime nederlaag voor Heumen tegen SCP
Wat op papier voor Heumen een kans leek om het puntentotaal wat op te krikken, bleek in de praktijk een te hoog gegrepen opdracht. Heumen speelde onder haar kunnen en was daardoor kansloos tegen SCP, dat er met een ruime 0-4 overwinning vandoor ging.

Heumen kende wat personele problemen en moest daardoor improviseren in de basisopstelling. Hierdoor waren er basisplaatsen weggelegd voor Pim Buskens, Harm Kersten en Rolf Omvlee en schoof aanvoerder Ferdi Roelofs door naar de punt van de aanval. De wijzigingen zorgden voor een onwennig geheel waarbij Heumen halverwege de eerste helft ook nog eens op achterstand kwam. Een voorzet van SCP leek in buitenspelpositie te worden ingeschoten, maar de scheidsrechter wilde van niets weten waardoor SCP een 0-1 voorsprong nam. Daarna werd het nog voor de rust ook 0-2 nadat enkele Heumen-verdedigers niet goed op stonden te letten bij een ingooi.Maar liefst twee verdedigers sprongen in de eigen zestienmeter onder de bal door waardoor het voor SCP makkelijk was om van dichtbij te scoren.

Na de pauze, met Rick Kersten in de ploeg voor Rolf Omvlee, begon Heumen fanatiek te jagen op de aansluitingstreffer. Deze leek ook even in de lucht te hangen, maar juist op dat moment viel aan de andere kant de beslissing. Een dekkingsfout in de verdediging gaf de aanleiding tot de 0-3. Heumen speelde daarna nog regelmatig op de helft van SCP maar tot echt grote kansen zou het niet komen. Ook de invallers Daan van Ruitenbeek en Luuk Veenhuis konden niet voor extra gevaar zorgen. Vlak voor tijd bouwde SCP de score nog verder uit door uit een tegenaanval, alleen voor doelman Rik Koenen in de verre hoek binnen te schieten.

Door de 0-4 nederlaag blijft Heumen onderaan de ranglijst staan. Volgende week wacht de ploeg een zware beproeving wanneer Heumen op bezoek gaat bij koploper Nijmegen. Aanvang 14.30 uur

Heumen – SCP: 0-4