Mannen zondag, 1, 4e klasse E

12 maart 2017 14:30

Mentink, O.

Onnodig verlies voor Heumen tegen DIOSA

Heumen is op eigen veld tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Een vroege 1-0 voorsprong bleek niet voldoende om de punten in Heumen te houden. DIOSA draaide de stand om en won met 1-2.

Door personele problemen startte bij Heumen Michel Poos in de punt van de aanval. Tegenwoordig spielmacher bij Heumen 2, maar gisteren weer als vanouds sleurend in de Heumense aanval. Het bleek al snel dat hij zijn kunsten niet verleerd was, want al na vier minuten trakteerde ‘de beul’ het publiek op een specialiteit van het huis. Dayne Koopman gaf de bal vanaf de linkerflank voor en uiteraard wist Michel Poos precies het juiste plekje te vinden om de bal achter de DIOSA-doelman te koppen. Heumen pakte hierdoor een vroege 1-0 voorsprong, maar kwam tien minuten later goed weg toen DIOSA een enorme kans uit een corner miste. Bij de tweede paal had een speler de bal voor het intikken, maar het lukte hem om de bal naast het lege doel te schuiven.

Toch kwam DIOSA nog voor de rust op gelijke hoogte. Alex de Best legde een speler van DIOSA over de knie. De speler ging gretig naar de grond en de bijbehorende strafschop werd onberispelijk ingeschoten. Heumen raakte niet van slag door het tegendoelpunt en had met een beetje meer geluk alweer snel op voorsprong kunnen komen. Een kopbal van Michel Poos smoorde in de zestien meter, waar Remko Smits de rebound voor zijn rekening kon nemen. Helaas voor Heumen ging zijn schot via een speler van DIOSA over het doel waardoor er gepauzeerd werd met een 1-1 tussenstand.

Na de rust volgde er een zelfde soort spelbeeld als in de eerste helft. Twee gelijkwaardige ploegen die beiden moeite hebben met het creëren van kansen. Michel Poos was voor Heumen het dichtst bij een doelpunt toen vanuit de kluts de bal voor zijn voeten viel, maar zijn inzet ging naast. Heumen wilde in de slotfase voor de volle buit gaan, maar werd afgestraft toen ze stonden te slapen bij een snel genomen vrije trap van DIOSA. Hierdoor kon een speler ongehinderd op Rik Koenen afgaan en de 1-2 voor DIOSA aantekenen. Heumen zette aan voor een slotoffensief en een kopbal van Michel Poos ging nog rakelings voorlangs, maar dichterbij zou Heumen niet meer komen.

Door de (onnodige) nederlaag, en door de overwinning van Kolping-Dynamo op WVW, zakt Heumen naar de laatste plaats op de ranglijst. Volgende week mag Heumen proberen de rode lantaarn weer over te dragen, als de ploeg op bezoek gaat bij DVE-Trajanus. Aanvang 14.30 uur.

Heumen – DIOSA: 1-2

4e:        1-0; Michel Poos

34e:      1-1

79e:      1-2

Heumen: Rik Koenen; Karsten Savelkoul, Alex de Best (58e: Stef Besems), Nicky Janssen-Bouwmeester, Stef Arts; Pim Buskens (85e: Rick Kersten), Huub Spanjaards, Remko Smits, Ferdi Roelofs, Dayne Koopman (77e: Harm Kersten); Michel Poos.