Mannen zondag, 1, 4e klasse E

11 december 2016 14:30

Smits, J.A.E.

Late tegengoals zorgen voor nederlaag tegen Eendracht’30

Heumen hield lang stand in de derby tegen Eendracht’30 en leek met een puntje naar huis te gaan. Vlak voor tijd ging het echter alsnog mis waardoor Heumen opnieuw met lege handen stond. Uiteindelijk verloor Heumen met 2-0.

Nadat de spelers van beide teams onder begeleiding van flink wat vuurwerk het veld op kwamen, bleek het spektakel op het veld uiteindelijk mee te vallen. Het wedstrijdbeeld was vrijwel altijd hetzelfde. Eendracht’30 had de bal en dwong Heumen terug op eigen helft. Heumen verdedigde compact en loerde op een snelle uitbraak. Vooral in de eerste helft had Eendracht’30 enkele keren de score kunnen openen, maar de Heumense verdediging en doelman Rik Koenen hielden knap stand. Bijna leek het voor Heumen mis te gaan met een bal die al dan niet over de doellijn zou zijn geweest, maar de scheidsrechter besliste dat de bal niet geheel over de lijn was waardoor de ruststand op 0-0 bleef staan. Na de rust bleef het wedstrijdbeeld gelijk, maar de kansen voor Eendracht’30 werden minder en de counters van Heumen gevaarlijker. Maar juist op het moment dat het Heumense punt binnen handbereik leek te zijn, ging het alsnog mis. Een makkelijk gegeven vrije trap werd binnengekopt door de aanvoerder van Eendracht’30 die zijn ploeg daarmee de drie punten bezorgde. Heumen was na de 1-0 gebroken en zag daarna nog lijdzaam toe hoe de eindstand op 2-0 bepaald werd.

Voor Heumen breekt nu de winterstop aan. Na deze pauze zal Heumen snel punten moeten gaan pakken om directe degradatie te ontlopen. De eerste kans daartoe dient zich aan op zondag 29 januari. Mede-rode-lantaarn-drager Kolping-Dynamo komt dan op bezoek. Aanvang 14.30 uur.

Eendracht’30 – Heumen: 2-0

87e:      1-0

90e:      2-0

Heumen: Rik Koenen; Nicky Janssen-Bouwmeester, Alex de Best, Glenn van Dooren, Stef Arts; Huub Spanjaards, Remko Smits, Dayne Koopman; Karsten Savelkoul, Nicola Maira (52e: Joep Paau), Vince Hoogakker.