Op bezoek bij de buren !

Overasseltse Boys 1 (zon)

27 november 2016 14:00

Beumer, R.

Heumen verliest derby tegen Overasseltse Boys
Op bezoek bij onze buren uit Overasselt, ging Heumen voor de tiende keer op rij onderuit. Na een aardig begin, zakte Heumen vooral na de rust ver weg en verloor het met 3-0.

Werd Heumen weggespeelt of overlopen? Nee, dat niet. Had Heumen de kans om zelf op voorsprong te komen? Ja, die kans kreeg Heumen. Maar hield Heumen een resultaat over aan de wedstrijd? Nee, wederom niet. Bovenstaande vragen kunnen na afloop van vrijwel alle wedstrijden van Heumen gesteld worden, maar de antwoorden zijn altijd hetzelfde. Heumen speelt leuk mee met de tegenstander, maar op het moment dat je stiekem gaat denken aan een resultaat gaat het vaak ergens mis waarna de hoop op punten meestal snel verdwijnt.

Zo was het ook op bezoek bij ‘goede buur’ Overasseltse Boys. Heumen begon goed aan de wedstrijd en was feller en gretiger dan de thuisploeg. Qua voetbal deed de ploeg niet onder voor Overasselt en de grootste kans was eveneens voor Heumen. Een lage voorzet van Dayne Koopman kwam voor de voeten van Nicola Maira, maar van dichtbij stuitte hij op de doelman. Daarna kreeg Heumen nog een tweede kans nadat captain Stef Arts met een goede voorzet het hoofd van Dayne Koopman vond. Zijn kopbal ging goed richting de hoek, maar was niet krachtig genoeg om het de Overasselt-doelman echt moeilijk te maken. En waar Heumen het dus na liet om op voorsprong te komen, was het voor Overasselt na ruim een half uur wel raak. Vanaf de rechterflank werd een bal laag voorgegeven en de bal bleef hangen in het vijfmetergebied van Heumen. Doelman Rik Koenen en Glenn van Dooren kregen de bal niet weg waarna Geert Janssen namens Overasselt het laatste zetje kon geven en de 1-0 binnen frommelde.

‘De boys’ leken dit doelpunt nodig te hebben om in de wedstrijd te komen, want na deze treffer werd de schade voor Heumen snel groter. Bram Meeuwsen mocht vanaf 30 meter vrij uithalen en zijn schot verdween prachtig in de bovenhoek. Gezien de grote moeite die Heumen moet doen voor het maken van een treffer, leek de wedstrijd met deze stand al gespeeld. Ook Heumen leek dit te beseffen, want het fanatisme van het eerste half uur was volledig uit de ploeg verdwenen. De tweede helft speelde zich dan ook vooral af op de helft van Heumen en uit een lange bal van Roel van Eeuwijk, kopte de vrijstaande Bram Meeuwsen de 3-0 binnen. Heumen kreeg nog één kans via Nicola Maira maar opnieuw bleek de Overasselt-doelman voor hem een sta-in-de-weg. Daarna had Overasselt de score verder kunnen opvoeren, maar enkele goede reddingen van Rik Koenen en de paal zorgden er voor dat de eindstand op 3-0 bleef staan.

Door de nederlaag blijft Heumen op de voorlaatste plaats staan en blijft het gat naar plaats 12 (nacompetitie) zes punten. Volgende week mag Heumen proberen dit te verkleinen. Ewijk komt dan op bezoek op sportpark De Toppenberg. Aanvang 14.30 uur.

Overasseltse Boys – Heumen: 3-0

32e:      1-0: Geert Janssen

37e:      2-0: Bram Meeuwsen

56e:      3-0: Bram Meeuwsen

Heumen: Rik Koenen; Nicky Janssen-Bouwmeester, Alex de Best, Glenn van Dooren, Stef Arts; Huub Spanjaards, Remko Smits, Dayne Koopman; Karsten Savelkoul (80e: Jordy Rutten), Nicola Maira (73e: Harm Kersten), Pim Buskens (46e: Vince Hoogakker).