In de hoofdrol !

Niftrik 1 (zon)

16 oktober 2016 14:30

Veeneman, M.

Heumen verliest in penaltyfeest van Niftrik

In een wedstrijd waarin de hoofdrol was weggelegd voor de scheidsrechter, verloor Heumen onnodig met 2-1 van Niftrik. Na een 2-0 achterstand deed Heumen er alles aan om minimaal een punt over te houden, maar het slotoffensief mocht niet meer baten.

Discutabele strafschoppen, een oneindige rij aan onduidelijke gele kaarten en een berg aan blessuretijd waardoor de wedstrijd om exact 16.45 uur eindigde. Het complete assortiment aan scheidsrechterlijke dwalingen kreeg het publiek deze middag voorgeschoteld en hoewel niet alles in het nadeel van Heumen was, mocht de ploeg zich toch redelijk bestolen voelen over de discutabele strafschoppen (daarover later meer).

Eerst maar eens de wedstijd an sich. Heumen opende goed en probeerde voetballend richting het doel van Niftrik te komen. Het leverde een veldoverwicht op, maar geen grote kansen. Niftrik had al vanaf minuut één de bal als persona non grata verklaard op het eigen sportpark en probeerde met lange halen het Heumen lastig te maken. Doordat het Heumense spel steeds slordiger en onzekerder werd, kreeg de thuisploeg de grootste kansen. Alex de Best redde prachtig op een inzet van dichtbij (na een foute terugspeelbal) en ook nog eens op een lage inzet in de korte hoek. Later kreeg Niftrik nog een kans uit een corner en moest Heumen toezien hoe aanvoerder Ferdi Roelofs geblesseerd het veld moest verlaten na het ongelukkig blokken van een schot.

Toch zou dit alles ondersneeuwen bij het slot van de eerste helft, waarin de scheidsrechter besloot dat de wedstrijd wel een doelpuntje kon gebruiken. Helaas voor Heumen besloot hij dat het Niftrik was dat dit cadeau mocht uitpakken. Er ontstond een rommelige situatie in de Heumense zestien meter waarbij doelman Alex de Best zijn doel goed verkleinde en een speler van Niftrik de bal over de achterlijn liep. Terwijl zowel Heumen als Niftrik al klaar stonden voor de te nemen doeltrap, bleek dat de scheidsrechter niet naar de vijfmeterlijn wees, maar naar de strafschopstip. De reden voor de penalty was voor iedereen een raadsel, maar nadat ook de spelers van Niftrik van de schrik waren bekomen besloten ze het cadeau toch maar uit te pakken en een 1-0 voorsprong te nemen. Wie dacht dat het hierna gedaan was met het gerommel van de scheidsrechter kwam bedrogen uit, maar daarover later meer….

Terug naar het voetbal. Heumen had met een beetje meer geluk vlak voor rust op gelijke hoogte kunnen komen, maar een laag aangesneden vrije trap van Joep Paau kwam via Karsten Savelkoul op de lat terecht. Na de rust was de eerste kans voor Niftrik, maar Alex de Best kwam op tijd zijn goal uit om de bal van de voeten van een Niftrik-speler te plukken. Heumen speelde wat verder vooruit, maar betaalde al snel de tol nadat een lange bal van Niftrik over de Heumen verdediging zeilde. Vanaf de rechterkant van het veld sneed de speler van Niftrik naar binnen en alleen op doelman Alex de Best rondde hij beheerst af voor de 2-0. Heumen herpakte zich en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Dayne Koopman (indraaiende vrije trap) en Nicola Maira (schot naast) waren hier al dichtbij, maar uiteindelijk was het Glenn van Dooren die uit een prima hoekschop van Dayne Koopman raak knikte. Met de 2-1 stand ging Heumen op jacht naar de gelijkmaker, maar wederom werd het spel hinderlijk onderbroken door een show van de scheidsrechter.

Die besloot, met nog een kwartier op de klok, dat het tijd was voor een nieuwe strafschop en opnieuw was het voor iedereen gissen naar de beweegredenen van de leidsman. Een onschuldig duel in de Heumense zestien meter (er werd ook door helemaal niemand geappelleerd voor een penalty) werd prompt beloond met een strafschop. Ditmaal leek de situatie met een sisser af te lopen, want Alex de Best plukte de strafschop uit de hoek. Het uitstekende keeperswerk bleef echter onbeloond want tot ieders verbazing mocht de strafschop worden overgenomen. Nadat alle consternatie over deze nieuwe wending was gaan liggen bleek ook Niftrik mededogen te hebben want de herkansing ging huizenhoog over het Heumense doel.

Gelukkig leverde deze tweede voorstelling van de scheidsrechter Heumen geen verdere schade op en nadat iedereen van de slappe lach was bekomen, kon er ook weer verder gevoetbald worden. Door het bijzonder wispelturige optreden van de scheidsrechter was er echter over en weer irritatie ontstaan waardoor de wedstrijd veelvuldig stil kwam te liggen. Van echt voetbal was dan ook geen sprake meer en met een hele rits aan gele kaarten probeerde de scheidsrechter de wedstrijd nog tot een goed einde te brengen. De man bleek echter zeer punctueel in het bijhouden van de blessuretijd waardoor Heumen een karrevracht aan extra tijd kreeg in de jacht naar het broodnodige doelpunt. Verder dan een handvol rommelige situaties in de Niftrikse zestien meter en een gevaarlijke kopbal van Glenn van Dooren zou de ploeg echter niet meer komen waardoor er opnieuw een nederlaag werd geleden.

Door het resultaat bezet Heumen de voorlaatste plaats op de ranglijst en de ploeg moet de komende weken alle zeilen bijzetten om de aansluiting met de ‘veilige’ plaatsen niet te verliezen. Het aanstaande weekend komt de ploeg niet in actie en op zondag 30 oktober wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Nijmegen. Aanvang 14.30 uur.

Niftrik - Heumen: 2-1

24e:      1-0

58e:      2-0

72e:      2-1; Glenn van Dooren

Heumen: Alex de Best; Nicky Janssen-Bouwmeester, Glenn van Dooren, Stef Besems, Dayne Koopman; Huub Spanjaards, Ferdi Roelofs (38e: Vince Hoogakker), Remko Smits, Karsten Savelkoul; Joep Paau, Nicola Maira (69e: Pim Buskens).