Dichtbij !

Mannen zondag, 1, 4e klasse/5e klasse 13 4E / 2F nacompetitie

22 mei 2016 14:30

Ewijk, R.W. van

Met een 2-0 overwinning op Elistha heeft Heumen zich bijna verzekerd van lijfsbehoud in de 4e Klasse. Vooral in de eerste helft maakte Heumen het verschil en toonde de ploeg dat het toch een stapje verder was dan de bezoekers uit Elst. De twee doelpunten verschil waren dan ook een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Heumen begon fanatiek aan de wedstrijd en zette direct druk op de tegenstander. In het begin wist Elistha hier nog wel raad mee en er ontstond dan ook een levendige openingsfase. Zowel Elistha als Heumen creëerden enkele kansen, maar de kansen voor Heumen waren het grootst. Vooral op de flanken viel er voor Heumen wat te halen en Bas Geurts was tot tweemaal toe gevaarlijk met een voorzet en een poging in de korte hoek. Ook Elistha was af en toe dreigend en Alex de Best zag enkele voorzetten en hoge ballen gevaarlijk dicht bij zijn doel komen. Toch was Heumen de bovenliggende partij en kon het de bezoekers steeds verder op eigen helft vast zetten. De kansen voor Heumen volgden elkaar in deze fase van de wedstrijd in hoog tempo op. Met name Huub Spanjaards had Heumen tot tweemaal toe op voorsprong kunnen zetten, maar hij had pech dat zijn pogingen werden gekeerd door de doelman en door de paal.

Toch zou het niet lang duren voordat de verdiende 1-0 voor Heumen viel. Ferdi Roelofs passeerde zijn tegenstander op de linkerflank, trok naar binnen en verschalkte de Elistha-doelman met een hard schot in de verre hoek. Heumen had ondertussen de wedstrijd volledig naar zich toe getrokken en het kwaliteitsverschil betaalde zich nog voor de rust uit in een tweede treffer. Een hoekschop bleef hangen bij de eerste paal. Tommy Kroes zette goed door, wist de bal uiteindelijk bij de tweede paal te krijgen en zag hoe Michel Poos het beslissende zetje gaf voor een 2-0 voorsprong voor Heumen.

Met deze voorsprong verwachtte het Heumen publiek een definitieve knock-out in de tweede helft, maar helaas bleek Elistha zich te hebben herpakt in de rust. De ruimtes werden door de bezoekers wat kleiner gemaakt en het aantal kansen voor Heumen nam wat af. Toch had Ferdi Roelofs nog een derde treffer kunnen maken, nadat een goede voorzet van Michel Poos bij hem voor de voeten kwam en net werd gemist. Daarna leken de kansen voor Heumen te verbeteren, nadat een speler van Elistha een directe rode kaart had gekregen na een harde overtreding op Vince Hoogakker. Het slachtoffer moest helaas het veld verlaten en de overtalsituatie werd slecht uitgespeeld waardoor Heumen de voorsprong niet verder kon uitbouwen. Van de man-meer-situatie was dan ook weinig te zien en Heumen slaagde er niet in Elistha onder druk te houden. Omdat Heumen op twee gedachten hinkte (voorsprong uitbouwen / voorsprong consolideren), viel de ploeg uiteen in twee helften en ontstonden er nauwelijks kansen. Slechts Ferdi Roelofs was dichtbij met een afstandsschot en een vrije trap, maar verder viel er niet veel meer te genieten voor het Heumense publiek.

Toch moet de 2-0 overwinning voor Heumen voldoende zijn om het karwei volgende week in Elst af te maken. A.s. zondag 29 mei is de return in Elst. LET OP: AANVANG 14.00 UUR.

Heumen – Ellistha: 2-0 34e:      1-0; Ferdi Roelofs

45e:      2-0; Michel Poos

Heumen: Alex de Best; Nicky Janssen-Bouwmeester, Joost Haefkens, Stef Arts, Dayne Koopman; Huub Spanjaards, Tommy Kroes, Ferdi Roelofs; Bas Geurts (73e: Pim Jaspers), Michel Poos, Vince Hoogakker (62e; Huy Trinh).