Hatert zat. 1

Mannen, 1, Groep 1 053

25 augustus 2015 19:30

Hoogstraaten, M.J.C.F.M. van

Het nieuwe seizoen is voor Heumen 1 begonnen met een 3-1 overwinning op het zaterdagteam van Hatert. Na een stroeve eerste helft, boog Heumen in de tweede helft een 0-1 achterstand om naar een overwinning.

Door het wegvallen van het succesvolle centrale verdedigingsduo van vorig jaar, moest trainer Sjaak Nillessen direct een puzzel op zien te lossen. Hij deed dit de eerste helft door Bas Geurts als laatste man te posteren, naast voorstopper Glenn van Dooren. Alex de Best nam de plaats van Reinier Jetten onder de lat in en vanuit de blessureboeg keerde Nicky Janssen-Bouwmeester terug op de rechtsback positie. In de voorhoede verscheen nieuweling Nicola Maira aan de aftrap.

De vele wijzigingen zorgden er voor dat Heumen een alles behalve ingespeelde indruk maakte in de eerste helft. Hatert begon fanatiek, incasseerde direct enkele gele kaarten, maar zorgde er wel voor dat Heumen niet in het spel kon komen. Twijfel en miscommunicatie heersten in de Heumense ploeg en het resulteerde uiteindelijk in een strafschop, veroorzaakt door een overtreding van Bas Geurts. Doelman Alex de Best was kansloos en Heumen keek tegen een 0-1 achterstand aan. Heumen kreeg voor rust nog twee kansjes via Nicola Maira en Michel Poos, maar tot tweemaal toe ging de bal naast. Hatert was gevaarlijker en Heumen mocht Dayne Koopman (bal van de lijn), doelman Alex de Best en een treuzelende Hatert-spits danken dat de schade beperkt bleef tot slechts één tegengoal.

Heumen was toe aan de rust en met enkele wijzigingen in het team kreeg Sjaak Nillessen zijn manschappen weer aan de praat. Vooral het verhuizen van Ferdi Roelofs naar de positie van laatste man zorgde voor veel verbetering bij Heumen. Zijn rust en overzicht brachten Heumen beter aan het voetballen en door de goed georganiseerde achterhoede kon Heumen ook wat eenvoudiger druk zetten op Hatert. Ook Nicola Maira zette zijn goede spel van de eerste helft ook voort, nu op de positie van centrale middenvelder, en ook Alex van der Burgt luisterde zijn debuut op met een zeer verdienstelijke invalbeurt.

De nieuwe impulsen zorgden er voor dat Heumen het overwicht steeds meer naar zich toe trok en uiteindelijk bleken de oude wapens van Heumen voldoende voor een overwinning. Allereerst was er ‘de specialiteit van het huis’ van Michel Poos, die een hoekschop volledig vrijstaand kon binnen koppen. De gelijkmaker was verdiend en Heumen bleef de betere ploeg. Vooral de rechterflank produceerde enkele fraaie aanvallen en het was dan ook niet verwonderlijk dat de 2-1 via die kant tot stand kwam. Michel Poos leek binnen te kunnen tikken nadat een bal werd teruggelegd, maar zijn inzet werd nog geblokt. Gelukkig liep Luuk Poos attent mee en schoof hij de bal binnen. Heumen had Hatert op de knieën en deelde één minuut later al de genadeklap uit. Wederom een hoekschop en wederom een koppende Michel Poos leverde de 3-1 voorsprong op. Ditmaal kroop de spits slim voor de verdediger en mistastende keeper en knikte hij onberispelijk raak. Vlak voor tijd had Alex van der Burgt nog de kers op de taart kunnen plaatsen, nadat Luuk Poos hem met een fraai balletje voor de doelman zette. Zijn aanname was fraai, maar zijn inzet werd door de Hatert goalie gekeerd.

De kortste weg naar Europa ligt dus nog open voor Heumen, dat aanstaande zondag een goede stap kan zetten op weg naar de tweede ronde. Heumen gaat dan op bezoek bij streekgenoot DIOSA. Aanvang 14.30 uur.