Eendracht '30 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

20 maart 2016 14:30

Zwol, J.W. van

In de streekderby tegen Eendracht’30 heeft Heumen niet voor een verrassing kunnen zorgen. Een matige eerste helft werd gevolgd door een goede tweede helft, maar Heumen trok uiteindelijk toch aan het kortste eind en verloor met 0-1.

Bij Heumen ontbrak de geschorste Huub Spanjaards en speelde Joost Haefkens weer centraal in de verdediging. In een matige eerste helft gebeurde er niet veel op het redelijk drukke sportpark. Eendracht’30 was de betere ploeg, met meer balbezit en veelvuldig spelend op de helft van Heumen. Het ontbrak de bezoekers echter aan creativiteit om ook daadwerkelijk kansen te creëren. Slechts enkele corners leverde gevaar op en Alex de Best reageerde één keer heel attent toen een bal achter zijn verdediging viel en hij met gevaar voor eigen leven de bal van de voeten van de spits af kon plukken.

Na de rust gooide vooral Heumen de schroom van zich af en ontstond er een leukere wedstrijd. Heumen was als eerste gevaarlijk met een schot van Dayne Koopman dat naast ging. Ook Eendracht’30 kreeg twee kleine kansen en na ruim een uur spelen had Vince Hoogakker Heumen op voorsprong moeten zetten. Een vrije trap werd door Michel Poos verlengd en van dichtbij schoot Vince Hoogakker goed in. De redding van de Eendracht-doelman was echter prima, waardoor een Heumense voorsprong uit bleef. Vijf minuten later leek deze voorsprong er toch te komen toen (weer uit een vrije trap) Bas Geurts de bal bij de tweede paal knap binnen schoot. De scheidsrechter besloot de goal om onduidelijke redenen (buitenspel kon het sowieso niet zijn en er werd ook niet gevlagd) af te keuren en Heumen kreeg hierna de deksel op de neus. Eendracht’30 werd weer iets gevaarlijker en nadat Alex de Best met zijn voeten nog een keer kon redden, was hij een kwartier voor tijd kansloos toen een hoge voorzet bij de tweede paal vrij werd ingekopt. De 0-1 achterstand kwam hard aan bij Heumen en een echte stormloop op het Mookse doel kwam niet meer van de grond. Toch had Heumen in blessuretijd nog een verdiend punt kunnen pakken nadat een prima voorzet van Dayne Koopman op het hoofd van Michel Poos viel. Zijn kopbal was weliswaar tegendraads, maar de goede Eendracht-doelman had ook hier een antwoord op en plukte de bal uit de hoek.

Al met al ontbrak het Heumen aan het kleine beetje geluk dat de ploeg zo hard nodig heeft. Inmiddels heeft Heumen de laatste plaats van NSVV FC Kunde overgenomen en moet het tijdens het drukke Paasweekend er voor zorgen dat er punten gepakt worden. Hiervoor heeft Heumen twee mogelijkheden. Op zaterdag 26 maart speelt Heumen thuis tegen Achilles’29 (aanvang 17.00 uur) en op maandag 28 maart gaat Heumen op bezoek bij Victoria’25 (aanvang 14.30 uur).

Heumen – Eendracht’30: 0-1 76e:      0-1;

Heumen: Alex de Best; Nicky Janssen-Bouwmeester, Joost Haefkens, Stef Arts, Dayne Koopman; Nicola Maira (78e: Alex van der Burgt), Ferdi Roelofs, Luuk Poos, Vince Hoogakker; Michel Poos, Bas Geurts.