RODA '28 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

6 maart 2016 14:30

Dordievski, B.

In de strijd tegen degradatie heeft Heumen bijzonder slechte zaken gedaan door thuis met 0-1 van Roda’28 te verliezen. Heumen liet zich vooral in het begin overbluffen en kwam de tweede helft niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

Heumen startte nerveus en moest toezien hoe Roda’28 het betere van het spel had. Doelman Alex de Best moest in de eerste tien minuten al drie keer aan de bak om zijn doel schoon te houden. Heumen verloor veel duels en het lukte de ploeg niet om de bal in bezit te houden.

Roda’28 was de bovenliggende partij, maar het hielp Heumen zelf in de wedstrijd nadat de doelman een terugspeelbal in de handen pakte. De indirecte vrije trap werd door Ferdi Roelofs goed ingeschoten, maar ternauwernood door een Roda-speler van de doellijn gehaald. Hierna had Heumen even het overwicht en Luuk Poos kreeg een goede kans nadat hij slim de buitenspelval had omzeild. De Roda-doelman redde echter op zijn inzet in de lange hoek. Juist nu het leek dat Heumen wat van de schrik van de openingsfase was bekomen, scoorde Roda’28 uit een tegenaanval. De bal werd vanaf de rechterflank naar de linkerflank geopend en vanaf de linker punt van de zestienmeter werd de bal uit de lucht ineens (hard) achter Alex de Best geschoten. Heumen herstelde zich van de tegenslag en kreeg voor rust nog twee goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Na een goede voorzet van Joost Haefkens kon spits Michel Poos de bal bijna binnen punteren, maar ook deze bal werd op het laatste moment nog van de doellijn gehaald. Ook Tommy Kroes was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd afgekeurd wegens buitenspel.

Al met al leek het er nog op dat Heumen het duel zou kunnen keren, maar vreemd genoeg lukte het beide ploegen na rust niet meer om een fatsoenlijke kans te creëren. Heumen nam gaandeweg het duel meer risico, hetgeen er voor zorgde dat Alex de Best nog enkele keren moest ingrijpen bij ballen die achter de verdedigingslinie vielen. De Roda-doelman had het een stuk minder druk en zal alleen vlak voor tijd opgelucht hebben toegekeken hoe Heumen een kans om zeep hielp door de situatie niet goed uit te spelen. De ingevallen Alex van der Burgt kreeg nu een halve kans, maar kwam te kort om de bal goed af te kunnen werken. Vlak voor tijd haalde de scheidsrechter de laatste hoop bij Heumen weg door Tommy Kroes op een kinderachtige manier weg te sturen met een tweede gele kaart.

Heumen ziet door deze nederlaag de rode lantaarn dichterbij komen, terwijl het doel van de middag juist was om verdere aansluiting te vinden bij de ‘veilige plaatsen’. Volgende week kan Heumen een nieuwe poging doen om het puntentotaal wat op te krikken. De ploeg gaat dan op bezoek bij middenmoter Ewijk. Aanvang 14.30 uur.

Heumen – Roda’28: 0-1

23e:      0-1;

87e:      Rode kaart Heumen (Tommy Kroes, 2x geel)

Heumen: Alex de Best, Nicky Janssen-Bouwmeester, Tommy Kroes, Dayne Koopman, Stef Arts; Joost Haefkens, Ferdi Roelofs, Huub Spanjaards (80e: Alex van der Burgt), Vince Hoogakker; Michel Poos, Luuk Poos.