Het ging mis in de laatste minuut !

Victoria '25 1 (zon)

28 maart 2016 14:30

Kok, M.J.

Heumen 1 heeft de goede overwinning op Achilles’29 geen passend vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Victoria’25 leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuten ging het alsnog mis voor Heumen. Victoria’25 won met 1-0.

Bij Heumen stond Reinier Jetten onder de lat en zat de licht geblesseerde Alex de Best op de bank. Ook Luuk Poos (schorsing) en Vince Hoogakker (blessure) ontbraken. Dat het voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd was (verschil op de ranglijst was twee punten), werd direct zichtbaar op het veld. Zowel Heumen als Victoria’25 besloten in eerste instantie de verdediging gesloten te houden. Het resulteerde in een eerste helft waarin weinig kansen te noteren vielen.

Victoria’25 kreeg na een kwartier de eerste kans, nadat een voorzet van dichtbij (via een been van een Heumen-verdediger) over werd geschoten. Daarna kreeg Heumen het betere van het spel en werd het gevaarlijk via een vrije trap van Ferdi Roelofs die voorlangs scheerde, maar geen Heumen-hoofd wist te vinden. Ook Huub Spanjaards kreeg een kans, maar hij moest ineens uit de draai volleren en zijn inzet ging naast. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Victoria’25 waar een speler vrij voor Reinier Jetten verscheen, maar hard op de paal schoot.

Heumen kwam hier goed weg en direct na rust moest het opnieuw een offensief van Victoria’25 doorstaan. Met de wind in de rug zette de thuisclub Heumen onder druk, maar nadat Heumen een ware flipperkast overleefde ging deze storm wat liggen. Alex de Best moest zijn opwachting maken om de geblesseerde Joost Haefkens te vervangen, maar de verdediging hield goed stand. Reinier Jetten moest nog een paar keer ingrijpen bij een gevaarlijke hoekschop en een schot van afstand, maar de wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Het venijn bleek echter in de staart te zitten, waarin de wedstrijd ontvlamde. Tien minuten voor tijd ontving Ferdi Roelofs een rode kaart nadat hij betrokken was bij een opstootje op het middenveld. De kaart leek zwaar gestraft, maar ondanks het ondertal, leek Heumen eenvoudig stand te houden.

Toch gaf Heumen het verdiende punt in de laatste minuut nog weg. Vanuit het niets ging de Heumense zee open en mocht Victoria’25 dwars door het centrum combineren om vervolgens via de binnenkant van de paal de beslissende 1-0 aan te tekenen. Nog voordat Heumen aan een ultiem slotoffensief dacht te beginnen werd het alweer tien tegen tien op het veld. De houterige en bonkige Victoria’25 spits besloot Bas Geurts ouderwets af te zagen, notabene terwijl hij aan het aftrappen was. De onbezonnen actie werd terecht met rood bestraft en Heumen kreeg nog een klein kansje via Michel Poos, maar de gelijkmaker zat er helaas niet meer in.

Door de nederlaag stijgt Heumen niet verder op de ranglijst en blijft het op de twaalfde plaats staan. Om geheel veilig te zijn, moet de ploeg nog één plaats stijgen. Aanstaande zondag mag Heumen op bezoek bij Nijmegen proberen de aansluiting met plaats twaalf weer te vinden. Aanvang 14.30 uur.

Victoria’25 – Heumen: 1-0

80e:      Rode kaart Heumen (Ferdi Roelofs) 90e:      1-0;

90e:      Rode kaart Victoria’25

Heumen: Reinier Jetten; Nicky Janssen-Bouwmeester, Joost Haefkens (57e: Alex de Best), Stef Arts, Dayne Koopman; Nicola Maira, Huub Spanjaards, Ferdi Roelofs, Bas Geurts; Michel Poos, Alex van der Burgt.