Ewijk 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

8 november 2015 14:30

Diepen, H.G. van

Twee punten verloren of een puntje gewonnen? Dat was de grote vraag na afloop van de wedstrijd van Heumen 1 tegen Ewijk. Door de late gelijkmaker van Ewijk voelde het gelijke spel als een nederlaag, maar het had Heumen tot aan die tijd niet bepaald tegengezeten. Ewijk had lange tijd het betere van het spel en Heumen mocht de uitblinkende doelman Alex de Best danken dat het de voorsprong zo lang kon vasthouden.

Heumen kende een uitstekende start en al na zeven minuten viel de openingstreffer. Het schot van Dayne Koopman werd opgepikt door Vince Hoogakker, die goed wegdraaide en zijn schot via de keeper in het Ewijkse doel zag verdwijnen. Heumen kon helaas niet al te lang genieten van de 1-0 voorsprong. Enkele dekkingsfouten bij een ingooi van Ewijk zorgden ervoor dat een voorzet bij de tweede paal kon worden binnengetikt. De gelijkmaker was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld, waar de strijd zich vooral afspeelde op het middenveld. Heumen besloot de eerste helft met een gevaarlijk schot van Dayne Koopman, net over de goal.

Ook in de tweede helft schoot Heumen uit de startblokken en kreeg het hulp van Ewijk bij het maken van de 2-1. Een voorzet van Glenn van Dooren bleef in de Ewijkse zestien meter hangen en zorgde voor een dusdanige paniek dat een verdediger van Ewijk de bal uiteindelijk zelf in het doel schoot. Ewijk ging hierna fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en begon met stormachtig offensief. Heumen moest alle zeilen bijzetten om de vele voorzetten en hoekschoppen te verdedigen, maar een portie geluk en een uitstekende Alex de Best zorgden ervoor dat Heumen stand hield. De Heumense doelman kon zeker vier a vijf goede reddingen noteren en had daarnaast het geluk dat een schot via Ferdi Roelofs net over het doel ging, en een gevaarlijke hoekschop op de lat belandde. Heumen kon daar in de tweede helft niet veel tegenover zetten en vijf minuten voor tijd bleek dat ook het Heumense geluk deze middag haar grenzen kende.

Een bal achter de Heumense verdediging leek door Bas Geurts terug te kunnen worden gekopt op doelman Alex de Best, maar de kopbal mistte vaart waardoor een attente Ewijk-speler de bal kon onderscheppen en de 2-2 op het bord zette. Na de gelijkmaker bleef Ewijk jagen op de winnende treffer, maar gaf het plotseling ook veel ruimte weg aan Heumen. Hierdoor ontstond er een levendige slotfase waarin Alex de Best nog een bal onder de lat moest wegtikken, maar waarin ook Michel Poos nog een kans op de winnende treffer kreeg. Zijn schot werd echter gepakt door de doelman en nadat ook de laatste kans voor Ewijk voor het Heumense doel langs ging, moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Door het gelijke spel blijft Heumen onderin de middenmoot staan en bezet het de tiende plaats op de ranglijst. Volgende week speelt Heumen een streekderby en gaat het op bezoek bij Eendracht’30. Aanvang 14.30 uur.

Heumen - Ewijk: 2-2

7e:        1-0; Vince Hoogakker

19e:      1-1;

47e:      2-1; Eigen doelpunt

85e:      2-2;

Heumen: Alex de Best; Glenn van Dooren (75e: Nicky Janssen-Bouwmeester), Ferdi Roelofs, Stef Arts, Dayne Koopman; Joost Haefkens, Nicols Maira (75e: Michel Poos), Huub Spanjaards; Vince Hoogakker (45e: Alex van der Burgt), Bas Geurts, Luuk Poos.