Belangrijke overwinning !

1 november 2015 14:30

Beek, A.R. van der

Belangrijke overwinning Heumen 1

Op bezoek bij Roda’28 pakte Heumen 1 drie belangrijke punten. In een matige wedstrijd waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar een onfortuinlijk eigen doelpunt besliste de wedstrijd in het voordeel van Heumen.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg en al na enkele minuten had Heumen geluk dat Stef Arts een kopbal van de doellijn kon halen. Roda’28 bleef de betere ploeg, maar Heumen kwam langzaam terug in de wedstrijd en kreeg na ruim een kwartier spelen de eerste goede kans. Glenn van Dooren haalde de achterlijn en gaf voor op Bas Geurts die zijn voet net niet goed genoeg achter de bal kon krijgen en zijn inzet gepakt zag worden door de doelman. Heumen kreeg hierna de controle over de wedstrijd, zonder dat het grote kansen zou opleveren. Er waren een paar schietkansen voor Vince Hoogakker en Joost Haefkens, maar telkens moest dit met het linkerbeen gebeuren waardoor de schoten te verwaarlozen waren.

Roda’28 toonde zich erg kwetsbaar achterin, maar Heumen maakte slechts af en toe gebruik van de ruimte die werd weggegeven. Vooral op de linkerflank was Luuk Poos zijn tegenstander regelmatig de baas, maar de voortzetting leverde voor Heumen te weinig op. De ploegen gingen met een 0-0 tussenstand de rust in en in de tweede helft ontspon zich eenzelfde wedstrijdbeeld als voor de pauze.

Wederom opende Roda’28 sterk en kreeg het de eerste grote kans. Vanaf zestien meter mocht een speler geheel vrijstaand uithalen, maar gelukkig voor Heumen werd er net over het doel gemikt. Daarna werd Heumen weer beter en ditmaal leidde het overwicht al vrij snel tot de openingsgoal. Joost Haefkens passeerde enkele tegenstanders op de rechterflank en zijn strakke voorzet werd door een Roda verdediger in de korte hoek binnengekopt. Door het gelukje stond Heumen op een 0-1 voorsprong, maar helaas was dit niet het signaal om op dezelfde voet door te blijven voetballen. Heumen werd wat slordiger en weigerde wederom optimaal gebruik te maken van de ruimtes die Roda’28 weggaf.

Heumen hield verdedigend echter probleemloos stand, totdat Glenn van Dooren met zijn tweede gele kaart mocht vertrekken. Met nog tien minuten op de klok, een benauwde marge van slechts één doelpunt en Nicky Janssen-Bouwmeester als extra verdediger, werd het nog een spannende slotfase. Roda’28 pompte de ballen richting het Heumense zestienmetergebied en kreeg een aantal corners en vrije trappen, maar het lukte doelman Alex de Best om zijn doel schoon te houden.

Heumen trok de 0-1 overwinning over de streep en in de spannende strijd in de onderste regionen, zijn dit drie belangrijke punten. Heumen stijgt hierdoor naar de 10e plaats op de ranglijst. Volgende week komt Ewijk op bezoek en bij een overwinning kan ook deze ploeg gepasseerd worden. Aanvang op Sportpark De Toppenberg om 14.30 uur.

Roda’28 - Heumen: 0-1

53e:      0-1; Eigen Doelpunt
e:      Rode kaart: Glenn van Dooren (2x geel)

Heumen: Alex de Best; Glenn van Dooren, Ferdi Roelofs, Stef Arts, Dayne Koopman; Joost Haefkens (89e: Alex van der Burgt), Nicols Maira, Huub Spanjaards; Vince Hoogakker, Bas Geurts (82e: Nicky Janssen-Bouwmeester), Luuk Poos.