A-Junior beslist duel !

DSZ 1 (zon)

19 april 2015 14:30

Hoften, A.G. van

Na het midweekse debacle tegen VVLK (inhaalwedstrijd ging met 3-0 verloren), mocht Heumen geen punten laten liggen tegen nummer laatst DSZ. Zonder de geschorste Luuk Poos had Heumen moeite om tot goede kansen te komen en doordat de zeer punctueel leidende scheidsrechter het spel telkens stil legde, kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. De eerste grote kans was na ruim twintig minuten voor Heumen. Glenn van Dooren vond Michel Poos, die perfect breed legde op de meegelopen Vince Hoogakker. Hij had echter pech, want zijn schot belandde op de paal. Direct na deze kans werd Heumen nog gevaarlijk via een vrije trap van Joost Haefkens en de goede fase werd na ruim een half uur bekroond met een doelpunt. Vince Hoogakker zette de aanval zelf op, kreeg de bal op tijd terug van Bas Geurts en verscheen voor de doelman. Ditmaal bleek de paal wel Heumens beste vriend, want de inzet van Vince Hoogakker ging via de binnenkant van de paal in het doel. Na de 0-1 voorsprong ontstond er ook wat dreiging van DSZ, maar doelman Reinier Jetten hoefde nauwelijks in te grijpen. Op slag van rust ontsnapte Alex de Best, na een te laat ingezette tackle, aan een rode kaart en in de blessuretijd kreeg Heumen nog de kans de score te verdubbelen. Huub Spanjaards zag zijn artistieke lob echter ternauwernood worden gekeerd door de DSZ-doelman.

In de tweede helft speelde DSZ wat opportunistischer en vergat Heumen gebruik te maken van de geboden ruimte. Reinier Jetten redde uitstekend bij een inzet in de korte hoek en even later kwam Heumen goed weg bij een indirecte vrije trap. Dat deze indirect was, werd door het gehele sportpark opgemerkt, behalve door de speler die achter de bal ging staan. Hij schoot ineens op doel, dacht te scoren, vierde het feestje uitgebreid met de DSZ-aanhang, maar mocht onverrichter zake weer afdruipen richting eigen helft nadat de goal was afgekeurd. Toch bleef DSZ op zoek naar de gelijkmaker, maar het wist geen grote kansen te creëren. Heumen had hier op de counter gebruik van kunnen (moeten) maken, maar was telkens onzorgvuldig in het uitspelen van de mogelijkheden. Dayne Koopman en Joost Haefkens waren het dichtst bij een treffer, maar doordat de beslissing maar niet viel hield DSZ hoop. Zelfs de doelman van DSZ ging nog enkele keren mee naar voren, maar Heumen (met de in competitieverband debuterende Luke Tsaganos in de ploeg) hield stand.
Door de overwinning voert Heumen de middenmoot aan en om aansluiting met de subtop te vinden, moet de ploeg a.s. donderdag de inhaalwedstrijd winnen. Tegenstander is wederom DSZ. Aanvang op ‘de Toppenberg’ is 20.00 uur.

DSZ – Heumen: 0-1 35e:      0-1; Vince Hoogakker

Heumen: Reinier Jetten; Glenn van Dooren (75e; Rolf Omvlee), Alex de Best, Wouter Janssen, Stef Arts; Joost Haefkens (89e; Luke Tsaganos), Ferdi Roelofs, Huub Spanjaards; Bas Geurts (65e; Dayne Koopman), Michel Poos, Vince Hoogakker.