Solide overwinning !

DBV 1 (zon)

12 april 2015 14:30

Megen, B.E van

Evenals in de uitwedstrijd, won Heumen 1 opnieuw eenvoudig van DBV. Doelpunten van Luuk Poos en Ferdi Roelofs zorgden voor een verdiende 2-0 overwinning. Door de overwinning komt plaats vijf weer in zicht voor Heumen.

Heumen speelde zonder de geschorste Alex de Best. Zijn plaats achterin werd overgenomen door Glenn van Dooren, waardoor Joost Haefkens naar de positie van rechtsachter werd geschoven. Op het hobbelige veld hadden zowel Heumen als DBV moeite om tot goed voetbal te komen. Het zorgde voor een openingsfase met onrustig voetbal en weinig kansen. Heumen was de ploeg die zich als eerste aanpaste aan de omstandigheden en na 19 minuten bleek de eerste kans ook direct goed te zijn voor de 1-0. Ferdi Roelofs opende op Luuk Poos, die via een prachtige één-twee met Joost Haefkens de bal eenvoudig kon binnentikken.

Na deze openingstreffer volgde een sterke fase van Heumen. Eerst was er een gevaarlijke vrije trap van Luuk Poos, waarbij de DBV-doelman de bal ternauwernood over wist te tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop kreeg Michel Poos een kopkans, maar hij kopte de bal over. Uiteindelijk was er een beetje hulp van een iets te hooghartig uitverdedigende DBV’er nodig om de 2-0 op het bord te zetten. Hij probeerde zijn balverlies nog te corrigeren, maar hierbij vloerde hij Ferdi Roelofs in de eigen zestien meter. Diezelfde Ferdi Roelofs mocht aanleggen vanaf 11 meter en schoot beheerst raak. Na de 2-0 kreeg ook DBV een kans (lob van grote afstand), maar de beste kans was wederom voor Heumen. Luuk Poos zette voor op de vrijstaande Michel Poos, maar hij schoot naast.

Ook na rust waren de beste kansen voor Heumen, maar naarmate de tweede helft vorderde zakte het spelniveau naar een bedenkelijk peil. De openingsfase was nog aardig, waarbij Heumen via Michel Poos, Joos Haefkens en Luuk Poos enkele malen gevaarlijk kon worden. Daarna besloot Heumen, wellicht ook met het oog op donderdag, om het wat rustiger aan te gaan doen. De ploeg zakte wat terug en liet DBV het spel maken. De bezoekers stuurde wel een hoop manschappen mee naar voren, maar waren niet bij machten om het doelman Reinier Jetten echt moeilijk te maken. Heumen had op de counter de score nog kunnen opvoeren, maar mistte het overzicht en de zuiverheid in de eindpass om de marge te vergroten.

Door de overwinning heeft Heumen, mits het de inhaalwedstrijden weet te winnen, DBV weer in het vizier en zou het de 5e plaats op de ranglijst nog kunnen overnemen. De eerste inhaalwedstrijd voor Heumen wordt a.s. donderdagavond al gespeeld. Heumen gaat dan op bezoek bij VVLK. Aanvang 20.00 uur.

Heumen – DBV: 2-0 19e:      1-0; Luuk Poos 26e:      2-0; Ferdi Roelofs (pen.)

Heumen: Reinier Jetten; Joost Haefkens, Glenn van Dooren, Wouter Janssen, Stef Arts; Huub Spanjaards, Ferdi Roelofs, Rolf Omvlee; Luuk Poos, Michel Poos (87e; Vince Hoogakker), Dayne Koopman (70e; Bas Geurts).