Huub geeft het voorbeeld !

Batavia 1 (zon)

14 september 2014 14:30

Schenk, T.F.

Heumen 1 heeft ook de tweede competitiewedstrijd met een gelijkspel afgesloten. Op het eigen sportpark kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 tegen Batavia. Heumen kwam nog wel op voorsprong, maar wist dit niet vast te houden.

Het was exemplarisch voor de wedstrijd. Vlak voor tijd zette doelpuntenmaker Huub Spanjaards langs de zijkant nog eens aan voor een lange sprint. Met een laatste krachtsinspanning en met vier Batavia spelers in zijn buurt lukte het hem, op basis van inzet en wilskracht, om de bal binnen te houden en een corner te versieren. De tol die hij hiervoor moest betalen was een wissel, maar omdat ook de andere spelers van Heumen met dezelfde instelling op het veld stonden kon Batavia, dat op voetbaltechnisch gebied de betere was, op een gelijkspel worden gehouden.

De eerste helft ging gelijk op, met een iets beter Batavia. De bezoekers lieten de bal makkelijk rondgaan, maar kwamen daarbij niet tot erg grote kansen. Slechts eenmaal kregen de bezoekers een kans, nadat een voorzet van dichtbij over het Heumense doel werd geschoten. Heumen kwam in de loop van de eerste helft wat beter in de wedstrijd, zonder dat het daarbij gevaarlijk kon worden. Een ruststand van 0-0 was dan ook het logische gevolg. In de tweede helft leek Heumen de schroom wat van zich af te gooien. Joost Haefkens en Luuk Poos  wisten elkaar steeds vaker te vinden waardoor ook de Heumense aanvallen gevaarlijker werden. Niet geheel toevallig kwam Heumen dan ook op een 1-0 voorsprong. Joost Haefkens ontsnapte aan de buitenspelval en zette voor op Huub Spanjaards die de bal met zijn knie tot doelpunt promoveerde.

Met nog ruim een half uur te spelen werd ook Batavia wakker en wist het Heumen steeds verder terug te drukken op eigen helft. Heumen speculeerde op de tegenaanval, maar echt grote kansen wist het hiermee niet te creëren. In verdedigend opzicht kwam Heumen goed weg nadat een stevige ingreep van Alex de Best niet werd bestraft met een penalty. Even later moest Heumen alsnog de gelijkmaker toestaan nadat een vloeiende combinatie door het hart van de verdediging eenvoudig werd binnengeschoven. In de eindfase gingen beide ploegen voor de overwinning. Heumen was het dichtst bij met een schietkans van Joost Haefkens, maar via een been van een Batavia verdediger en een katachtige reflex van de doelman bleef een treffer uit. Batavia, met veel lengte in de ploeg, werd nog gevaarlijk uit standaardsituaties maar ook zij wisten niet meer te scoren waardoor het 1-1 bleef.

Na twee wedstrijden staat Heumen dan ook op twee punten en kan het volgende week haar ongeslagen reeks voortzetten en op gaan naar de eerste overwinning. Dit zal dan moeten gebeuren in de uitwedstrijd bij AAC-Olympia. Aanvang 14.00 uur.