Heumen 1 opent met een gelijkspel bij SCD’33

1 - 1

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

19 januari 2014 14:30

Hooghoff, R.

De tweede seizoenshelft is voor Heumen 1 begonnen met een 1-1 gelijkspel bij SCD’33. Hiermee draagt Heumen de rode lantaarn tijdelijk over aan Krayenhoff.  Alex de Best redde het punt voor Heumen in een gelijk opgaand duel.

Heumen opende gemotiveerd en fanatiek, door de thuisploeg direct af te jagen en de bal al vroeg te veroveren. Ook in balbezit speelde de ploeg goed en SCD’33 had moeite het spel van Heumen te volgen. Al snel leverde dit enkele schotkansen op en na tien minuten kreeg Ferdi Roelofs de grootste kans nadat Nicky Janssen-Bouwmeester over de rechterkant opstoomde en de bal laag voor wist te geven. Hoewel de afstand tot het doel kort was, ging de bal naast. Na een goede eerste twintig minuten zakte het Heumense overwicht langzaam weg. SCD’33 kreeg eveneens kleine mogelijkheden en pakte na 25 minuten de leiding. Een, al dan niet bedoelde, diagonale steekbal zette een doorgelopen middenvelder vrij voor doelman Reinier Jetten en deze kans werd wel verzilverd. In het vervolg van de eerste helft bleven beide ploegen in evenwicht. De beste mogelijkheid was voor de mee naar voren geslopen Tommie Kroes, maar zijn actie strandde in de zestien meter.
Na de rust, met Harrie van Lent in het veld voor Huub Spanjaards, veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, met SCD’33 iets meer in balbezit maar ook Heumen dat haar kansen kreeg. In de 53e minuut leek de gelijkmaker te vallen, nadat een vrije trap werd ingekopt door Tommie Kroes en de rebound voor de voeten van Alex de Best viel. Echter werd zijn inzet gesmoord en ook de daaropvolgende kans voor Ferdi Roelofs werd geblokt waardoor Heumen slechts een corner overhield. Reinier Jetten moest aan de overkant enkele malen in actie komen na wat afstandsschoten, maar ondertussen begon voor Heumen de tijd te dringen. Om van de laatste plaats af te komen was er immers minimaal één punt nodig. Na 70 minuten kreeg Heumen dan eindelijk waar het recht op had. Ferdi Roelofs passeerde enkele verdedigers en kon de bal breed leggen op de inlopende Alex de Best. Met een uiterste krachtsinspanning kreeg hij zijn voet tegen de bal en deze viel met een fraaie boog achter de doelman. De 1-1 stond op het bord, maar Heumen wilde meer en voetbalde voor de winst. Dit leverde nog enkele hachelijke momenten op voor beide doelen, maar uiteindelijk bleek een puntendeling het maximaal haalbare.

Hiermee is Heumen verlost van de laatste plaats. Aanstaand weekend kan de ploeg hier verder afstand van nemen door directe concurrent Krayenhoff te verslaan. De degradatiekraker op sportpark De Toppenberg begint om 14.30 uur.