2 - 0

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

13 oktober 2013 14:30

Beltman, E.C.

Bij Heumen keerden Nicky Janssen-Bouwmeester en Joeri van Eldijk terug in de basis. Tegen het tweespitsen systeem van Eendracht’30 zette Heumen een 3-4-3 systeem met twee mandekkers (Nicky Janssen-Bouwmeester en Glenn van Dooren) en Stef Arts en Bas Awater op de flanken van het middenveld. Deze tactische zet deed Heumen goed en de ploeg kwam dan ook niet vaak in de problemen. Eendracht’30 had meer balbezit, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Het gevaarlijkste moment had plaats voor het doel van Eendracht’30 nadat een slordige terugspeelbal maar net naast kon worden gewerkt door de eigen doelman.

Ook Heumen kon, behoudens een vrije trap van Ferdi Roelofs en een voorzet van Joeri van Eldijk die maar net werd gemist door Chiel van Rijn, niet echt gevaarlijk worden. Het status-quo werd verbroken door Eendracht’30 dat via een strafschop aan de leiding kwam. Nadat twee Heumense verdedigers elkaar in de weg liepen bij een lange bal van Eendracht’30, maakte Nicky Janssen-Bouwmeester een kleine overtreding in het zestienmetergebied. De bal ging op de stip en werd beheerst binnengeschoten; 1-0. De eerste helft ging verder onopgemerkt voorbij totdat de scheidsrechter vlak voor rust geblesseerd raakte aan zijn kuit. Na een korte blessurebehandeling floot hij af voor de rust, maar het was nog maar de vraag of de wedstrijd überhaupt hervat zou worden. Toch kwam de leidsman na de rust weer uit de kleedkamer, vastbesloten om de wedstrijd uit te fluiten. Het spelbeeld veranderde ondertussen niet veel. Heumen ging wat fanatieker op zoek naar de gelijkmaker en zag enkele schoten van Ferdi Roelofs, Joeri van Eldijk en Nicky Janssen-Bouwmeester in handen van de doelman stranden. De beste kans kreeg Heumen nadat een scrimmage voor het Eendrachtse doel voor de voeten van Glenn van Dooren belandde, maar ook dit leverde niets op. Ondertussen bracht Heumen Huub Spanjaards en Alex de Best in het veld voor Harry van Lent en Chiel van Rijn en werd Reinier Jetten op de proef gesteld door een kopbal in de verre hoek. Met een acrobatische redding behoedde hij Heumen echter voor een verdere achterstand. Daarna werd het spel wederom stilgelegd door de scheidsrechter, die na 70 minuten aangaf toch echt niet meer verder te kunnen. Beide ploegen (en veel supporters met hen) hadden zich al verzoend met een gestaakte wedstrijd, maar de taaie man verscheen na een blessurebehandeling van een kwartier als een duveltje uit een doosje alsnog terug op het veld. De onderbreking deed Heumen weinig goeds, want slechts na één minuut kon Eendracht’30 de 2-0 bijschrijven. De rechtsbuiten rondde een prima actie af met een strak schot, waardoor Reinier Jetten kansloos achter bleef.

Het bleek de beslissing in de wedstrijd. Mede doordat de scheidsrechter het resterende kwartier vanaf de middenstip tot een goed einde probeerde te leiden, werd de wedstrijd wat grimmiger. Zo werd een schandalige overtreding van een van de noeste Eendracht-verdedigers slechts met geel bestraft, waar (donker)rood een passender alternatief was geweest. Heumen kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer nadat een vrije trap van Ferdi Roelofs katachtig werd gepakt door de doelman, maar de overwinning van Eendracht’30 kwam niet meer in gevaar.

Heumen heeft nu een competitievrij weekend en treedt zondag 27 oktober aan voor de volgende derby, thuis tegen Overasseltse Boys. Aanvang wederom om 14.30 uur.