2 - 2

Mannen zondag, 1, 4e klasse E

15 september 2013 14:30

Simmelink, H.

Het begon allemaal veelbelovend. Heumen opende de wedstrijd goed en dwong Krayenhoff al snel achteruit. De thuisploeg kon slechts tegenhouden en mocht van geluk spreken dat Chiel van Rijn de bal verkeerd meenam, waardoor zijn vrije doorgang op de doelman op niets uitliep. Toch nam Heumen al vlot de leiding nadat een goede voorzet van Ferdi Roelofs door Joeri van Eldijk bekwaam werd afgerond. De 1-0 was verdiend en Heumen bleef de betere ploeg en kreeg kansen op meer. Wederom Chiel van Rijn ging alleen op de keeper af, maar zijn inzet strandde op de benen van de doelman. Tot dan toe waren ‘De Kraayen’ nog nauwelijks op Heumense helft geweest, maar uit het niets viel na 25 minuten toch de gelijkmaker. Karim Echarqui, oud spits van Heumen, verraste de Heumense defensie met een schot vanaf 30 meter. Heumen raakte hierdoor behoorlijk van slag, vergat te voetballen en zag Krayenhoff het commando overnemen. De zwakke fase werd genadeloos afgestraft nadat een hoekschop slecht verwerkt werd en Krayenhoff de 2-1 voorsprong kon bijschrijven. Tot aan de rust bleef Heumen de mindere ploeg en mocht het doelman Reinier Jetten danken dat het slechts bij 2-1 bleef. In de tweede helft, waarin Heumen de geblesseerde Glenn van Dooren had vervangen door Dayne Koopman, ging het spel gelijk op. Heumen was voetballend gezien de betere ploeg, maar de tegenstoten van Krayenhoff brachten de defensie enkele malen aan het wankelen. Nadat Nick Bos ternauwernood aan de buitenspelval wist te ontsnappen, viel de gelijkmaker. Zijn breedtepas werd op waarde ingeschat door spits Joeri van Eldijk, die met zijn tweede van de middag de 2-2 binnenschoot.

Heumen kreeg nog een schotkans via Ferdi Roelofs en zag een kopbal van Joeri van Eldijk naast belanden, terwijl ook Krayenhoff enkele kansen kreeg. Reinier Jetten keepte echter een perfecte wedstrijd, en had het geluk van een schot op de paal, waardoor verdere tegentreffers uitbleven. In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de winst, maar met de geboden ruimte werd weinig meer gedaan waardoor de eindstand op 2-2 bleef steken. Volgende week mag Heumen de eerste driepunter proberen bij te schrijven in een thuiswedstrijd tegen WVW. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Toppenberg.